HIERONTA HOITOTAPAHTUMANA

Hierontaan tuloa ei tarvitse jännittää. Jokainen on tervetullut hierontaan omana itsenään. Ensimmäisellä käyntikerralla täytetään asikaskortti jossa kysytään mm. yhteystietoja, lääkityksiä, sairauksia ja vanhoja vammoja. Kaikki tiedot ovat salassapidettäviä eikä niitä luovuteta kolmansille osapuolille ilman asiakkaan lupaa.

Ennen hoitoa käydään läpi hoidon tavoitteita ja sovitaan hierottavat alueet. Tarvittaessa hieroja tarkastaa ryhdin ja tekee testejä oikean hoitomuodon selvittämikseksi. Hieronnan ajaksi on riisuttava vaatetus hierottavalta alueelta. Alastomuus ei ole koskaan tarpeellista ja alusvaatteet voi pitää päällä. Halutessaan asiakas voi riisua kiristävät vaatteet muualtakin kuin hierottavalta alueelta. Tällöin hieroja peittelee asiakkaan pyyhkeillä ja lakanoilla niin, että käsiteltävä alue on paljaana.

Mikäli hoidon aikana ilmenee kipua tai arkuutta, tästä kannattaa mainita hierojalle. Kipu ja kipukynnys on erilainen jokaisella. Hieronnan ei tule aiheuttaa voimakasta kipua! Hieronnan aikana on hyvä kertoa omista tuntemuksista. Jos jokin hierontatekniikka tuntuu epämiellyttävältä, hierojaa voi pyytää jättämään se tekemättä. Kommunikaatio hierojan kanssa edesauttaa hoitoa. Älä epäröi kertoa toiveitasi hoidon aikana.